Na Šariši o cestárske tituly po viac ako štvrťstoročí

25.08.2005 Celý región

Prešov 25. augusta (TASR) - Predposledný tohtoročný slovenský šampionát v cestnej cyklistike usporiadajú počas posledného augustového víkendu 27. a 28. augus...
Prešov 25. augusta (TASR) - Predposledný tohtoročný slovenský šampionát v cestnej cyklistike usporiadajú počas posledného augustového víkendu 27. a 28. augusta v Prešove a okolí. Organizátori z TJ Lokomotíva SWAM Prešov majú už prihlášky vyše stovky pretekárov zo 7 vekových kategórií, ktorí budú v sobotu bojovať o majstrovské tituly v časovke a na druhý deň v pretekoch s hromadným štartom.

Prešovčania poriadajú cestné majstrovstvá Slovenska po viac ako štvrťstoročí a pripravili pre oba preteky náročné trate v členitom teréne, ktoré by mali dokonale preveriť kompletnú slovenskú špičku v týchto kategóriách. Sobotňajšia časovka jednotlivcov Rokycany-Žipov-Cemjata-Rokycany má štart o 10.00 pred obecným úradom v Rokycanoch a postupne si ju vyskúšajú starší žiaci a žiačky, kadetky (10 km), po nich kadeti a juniorky (15 km) a až 20 km čaká na juniorky a ženy.
Nedeľňajšie preteky jednotlivcov s hromadným štartom na 28 km okruhu z Petrovan cez Záborské-Drienov späť do Petrovan odštartujú o 9.00 h v Petrovanoch. Juniori absolvujú 4 okruhy (112 km), po nich rovnakú vzdialenosť ženy, tri okruhy (84 km)od 9.10 h kadeti a juniorky, od 9.20 dva okruhy (56 km) starší žiaci a kadetky a jediný okruh na záver od 9.30 h čaká na staršie žiačky.
 

Vyberte región